تصویر گرافیکی اتاق نشیمن با هارمونی رنگ جذاب
,

راهنمای انتخاب رنگ در مبلمان

اشتراک گذاری مطلب:

انتخاب رنگ مبل، عاملی بسیار مهم در طراحی دکوراسیون داخلی خانه است. برای انتخاب رنگ مناسب، باید به سبک دکوراسیون، نورپردازی، سایز مبل، ترکیب رنگ و مقاومت رنگ توجه کرد. در صورتی که دکوراسیون شما کلاسیک و بافته شده است، از رنگ‌های تیره و گرم استفاده کنید. اگر دکوراسیون شما مدرن است، می‌توانید از رنگ‌های روشن و تابستانی استفاده کنید. همچنین باید به نورپردازی اتاق و سایز مبل توجه کرده و با ترکیب رنگ مناسب با دیگر قطعات دکوراسیونی، محیطی زیبا و هماهنگ را ایجاد کنید.
فهرست مطالب

چگونه میتوانیم رنگ مناسب برای مبلمان را انتخاب کنیم

انتخاب رنگ بیشتر یک موضوع سلیقه‌ای می باشد اما در صورت رعایت کردن یکسری اصول و قواعد در انتخاب و ترکیب رنگ شما می‌توانید اتاقی با هارمونی رنگ چشم نواز برای فضای خانه خود به ارمغان بیاورید. رنگ مبلمان می تواند در تناژ رنگی اتاق تاثیر بگذارد و اتاق را سرد یا گرم نشان دهد. همچنین رنگ تیره و روشن میتواند فضای کلی اتاق را کم و زیاد جلوه دهد.

هنگام انتخاب رنگ مبلمان برای یک فضا، باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت، از جمله:

  • اندازه و شکل فضا یا اتاق مورد نظر
  • سبک و استایل اتاق
  • اتمسفر و فضایی که می خواهید ایجاد کنید
  • مقدار نور طبیعی
  • رنگ های دیگر در دکوراسیون اتاق گنجانده شده است

در ابتدا مهمترین مورد این است که شما باید تاثیری که رنگ را بر روی ذهن و احساس شما دارد را درک کنید. رنگ ابزار قدرتمندی است که می توان از آن برای ایجاد حالات روحی و روانی مختلف در هر اتاق استفاده کرد. به این دلیل، یک نقطه شروع خوب برای انتخاب رنگ مبلمان، در نظر گرفتن حال و هوا و فضایی است که می خواهید ایجاد کنید.

در حالی که روش های علمی وجود دارد که تاثیر رنگ را بر روی خلق و خوی بررسی می کند اما موارد شخصی نیز وجود دارد که می‌تواند بر روی میزان تاثیر گذاری رنگ اثر بگذارد. برای مثال صندلی که زمان بچگی در خانه ماد بزرگ خود دوست داشته اید همواره با دیدن ان حس خوبی در شما ایجاد کند. یا ممکن است رنگی یاد اور خاطره یا فضایی ناخوشایند در ذهن شما باشد.

  1. آبی: تناژهای مختلف رنگ آبی طیف وسیعی از احساسات را برمی انگیزد، از ایجاد حس آرامش تا ایجاد حس تنهایی. به عنوان مثال، سایه های تیره آبی می تواند در بینندگان احساس تنهایی و جدایی ایجاد کند. در حالی که سایه های روشن آبی اثر آرام بخشی دارند و همچنین نشان دهنده قابل اعتماد بودن هستند. دفاتر مراقبت های بهداشتی اغلب دیوارهای خود را به رنگ آبی روشن رنگ می کنند تا حس آرامش ایجاد کنند و از اضظراب بیماران بکاهند. از دیدگاه بازاریابی، کسب‌وکارها از سایه‌های روشن آبی در طراحی‌های وب‌سایت، لوگوها و اینفوگرافیک‌ها استفاده می‌کنند تا شخصیت برندی را ایجاد کنند که قابل اعتماد باشد.
  2. سبز: رنگ سبز با دنیای طبیعی ارتباط دارد و خلق و خوی آرام و جوان کننده ایجاد می کند. از آنجایی که سایه‌های سبز، رنگ‌های موجود در طبیعت مختلفی را منعکس می‌کنند، طراحی دکوراسیون با طیف‌های سبز می‌تواند فضایی آرام‌بخش و نشاط‌آور ایجاد کند. اما در برخی زمینه های ادبی، رنگ سبز نمادی از حس حسادت و انزجار است.
  3. بنفش: از دیدگاه تاریخی، رنگ بنفش با سلطنت، اقتدار و ثروت ارتباط دارد. مردم همچنین خلاقیت، تخیل و الهام را به طرح های رنگی بنفش متصل می کنند. سایه های پاستلی بنفش، مانند اسطوخودوس، می توانند رنگ های آرام بخش باشند.
  4. قرمز: رنگ اصلی قرمز می تواند برخی از شدیدترین حالات و احساسات را برانگیزد. با ارتباط با عشق، اشتیاق، خشم و خطر، قرمز تأثیر قدرتمندی بر بدن انسان دارد. این رنگ یک اثر تحریک کننده ایجاد می کند و ضربان قلب و سطح انرژی فرد را افزایش می دهد. در رنگ درمانی، قرمز به بیماران کمک می کند تا احساسات منفی و عصبانیت طولانی مدت را رها کنند.
  5. زرد: رنگ زرد به عنوان سایه روشن و روشن، رنگی انرژی بخش است که احساس شادی و خوش بینی را برمی انگیزد. شدت و درخشندگی رنگ زرد چشم را به خود جلب می کند و اثرات مثبت و منفی ایجاد می کند. در حالی که درخشندگی آن رنگ زرد را شاداب می کند، زرد بیش از حد (به ویژه سایه هایی با اشباع عمیق) می تواند باعث خستگی چشم و احساس ناامیدی شود.
  6. مشکی: رنگ سیاه یا مشکی نشان دهنده قدرت و ظرافت است. این رنگ محیطی پیچیده را تکمیل می کند و ظرافت و وقار را به هر اتاقی اضافه می کند. ست کردن مبلمان مشکی با دیوارهای روشن حسی مدرن و شیک ایجاد می کند. مشکی به‌عنوان رنگی خاص و در عین حال خنثی، انتخابی محبوب برای مبل‌ها، به‌ویژه پارچه های چرمی است و می‌توان از آن برای ایجاد سبک و فضاهای مختلف استفاده کرد. به لطف تطبیق پذیری، مبل مشکی را می تواند هم در خانه های مدرن و هم در خانه های کلاسیک استفاده کنید و عملاً در هر اتاقی به خوبی ست می‌شود.
  7. سفید: رنگ سفید اغلب با پاکیزگی همراه است اما با احساس آرامش و آرامش نیز مرتبط است. این امر رنگ سفید را برای مبلمان اتاق خواب و اتاق نشیمن مانند تخت خواب، مبل و میز کنار تخت ایده آل می کند. رنگ سفید یک رنگ محبوب است زیرا هیچ وقت از مد نمی افتد و به بسیاری از سبک ها و رنگ های مختلف اجازه می دهد تا با هم ست شوند. مبلمان سفید را می توان به راحتی با لوازم تزیینی و دکوراتیو ست کنید تا یک اتسمفر جذاب و زنده ایجاد شود.
  8. خاکستری: خاکستری یک رنگ عالی برای عمق بخشیدن به اتاق ها بدون اینکه بیش از حد تحت تأثیر قرار گیرد، است. همچنین می تواند به خنثی کردن هر رنگ قدرتمند در اتاق کمک کند و فضایی آرام را ایجاد کند که احساس هماهنگی دارد. مبلمان خاکستری، مانند مبل‌ها یا صندلی خاکستری، بیشتر در خانه‌های امروزی مورد استفاده قرار می‌گیرند و وقتی با روکش‌های سفید ترکیب شوند، بسیار خوب عمل می‌کنند.

نکاتی برای انتخاب رنگ در مبلمان

رنگ مبلمان تاثیر بسزایی در فضا سازی یک اتاق دارد. در حالی که برخی از رنگ ها گرم و جذاب هستند و برخی دیگر سرد و آرامش بخش هستند، دانستن اینکه کدام رنگ ها به خوبی با هم کار می کنند، یک هنر است.

تئوری رنگ به طور مرتب در دنیای طراحی داخلی به کار می رود و درک کامل آن می تواند در برنامه ریزی و انتخاب های شما بسیار کمک کند.

طراحی کلی فضا را در نظر بگیرید

هنگام انتخاب رنگ مبلمان، مهم است که رنگ دیوارها و مواد کف را در نظر بگیرید. یک قانون کلی این است که رنگ مبلمان را انتخاب کنید که هم از نظر خصوصیت و هم از نظر شدت با رنگ دیوار و کف متفاوت است.

به عنوان مثال، مبلمان با رنگ روشن در کنار کفپوش های چوبی، فضایی هوشمند و صیقلی ایجاد می کند. با این حال، اگر اتاقی دارای دیوارهای بسیار روشن باشد، مبلمان تیره به آن احساس وقار و هماهنگی می دهد.

نور و رنگ را درک کنید

نور طبیعی و مصنوعی نقش مهمی در درک رنگ دارند. این مهم است که قبل از استفاده از یک رنگ خاص، درک کنید که نور چگونه بر رنگ مبلمان تأثیر می گذارد.

به عنوان مثال، رنگ های گرم مانند قرمز و زرد در نور طبیعی خورشید روشن تر از نور مصنوعی به نظر می رسند. علاوه بر این، انواع مختلف نور مصنوعی می‌توانند ظاهر یک رنگ را تغییر دهند: لامپ‌های رشته‌ای تمایل دارند رنگ‌ها را گرم‌تر کنند، در حالی که لامپ‌های فلورسنت ممکن است آنها را سردتر یا آبی‌تر نشان دهند.

از رنگ های خنثی استفاده کنید

یکی از راحت ترین روش های انتخاب رنگ در هر محصولی چه پوشاک چه مبلمان استفاده از رنگ های خنثی است. رنگ های خنثی شامل مشکی، سفید، خاکستری، بژ، قهوه‌ای، شیری، نقره ای، برنزی، طلایی، زیتونی می باشند.

رنگ های خنثی به راحتی با طیف زیادی از رنگ های دیگر ست می شوند و حس و حالی کلاسیک و زیبا ایجاد می‌کنند. همچنین رنگ‌های خنثی از مد نمی افتند و معمولا دیر کثیف می شوند.

استفاده از طرح رنگ مشابه یا مکمل

چرخ رنگ

مکمل هر رنگ در تئوری رنگ ردیف رو به رویی خودش در چرخ رنگ است(تصویر بالا) برای مثال مکمل سبز، رنگ بنفش می باشد

در یک پالت رنگ استفاده از رنگ‌هایی که طیف و حجم مشابه به هم دارند، زیرا به طور طبیعی مکمل یکدیگر هستند و اغلب برای ایجاد فضایی گرم و جذاب استفاده می‌شود. چنین طرحی را می توان از طریق معرفی یک مبل قرمز، یک فرش نارنجی و عناصر تزئینی زرد معرفی کرد.

از سوی دیگر، یک استفاده از رنگ مکمل نسبت به استفاده از رنگ مشابه محیط پر جنب و جوش و پویا تری ایجاد می‌کند. رنگ های متضاد مبلمان فضایی پویا را در هر اتاق ایجاد می کند. به عنوان مثال، طرح رنگ مکمل را می توان با مبل آبی سرمه ای که با کوسن های زرد خردلی تزئین شده است، اجرا کرد.

از قانون ۶۰ – ۳۰ – ۱۰ استفاده کنید

قانون ۶۰ – ۳۰ – ۱۰ بیان می کند که رنگ اصلی باید ۶۰٪ از اتاق، رنگ ثانویه باید ۳۰٪ و رنگ برجسته باید ۱۰٪ از حجم رنگ را شامل شود.

هنگام استفاده از این قانون، رنگ غالب یا اصلی معمولاً در دیوارها، مبلمان بزرگ و کفپوش ها استفاده می شود در حالی که رنگ ثانویه برای تزئینات اثاثیه یا لوازم داخلی و پنجره ها استفاده می شود. سپس از رنگ برجسته در لوازم جانبی مانند بالش، آثار هنری، گل و سایر دکورها استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

fa_IRFA
customer-service-1

پشتیبانی آنلاین و تلفنی

از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۸ الی ۱۶

پنج شنبه ها ساعت ۸ الی ۱۳